21 września 2018r w ZSTG w Rakszawie odbyły się warsztaty kulinarne dla uczniów klasy VIII Szkoły Podstawowej w Węgliskach.
 Był to czas nauki, dobrej zabawy oraz smakowania tego co najlepsze w sezonie jesiennym. Korzystając z obfitych w tym roku plonów podkarpackich sadów, nasi goście pod opieką nauczyciela przedmiotów gastronomicznych sporządzali owocowe sałatki i soki ze świeżych owoców.
 Uczniowie mieli okazję wykonywać potrawy w przestronnej i profesjonalnie urządzonej pracowni gastronomicznej ZSTG; używać fachowego sprzętu i urządzeń.
 W wyniku dwóch pracowitych godzin w inspirującej atmosferze powstały estetycznie wykonane i udekorowane sałatki owocowe oraz dwa dzbanki soku jabłkowego.
 W prace kulinarne z ochotą włączała się wychowawczyni ośmioklasistów Pani Magdalena Kontek.
 Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za wspólnie spędzony czas!
 
 Wanda Płudowska