Kulinarna integracja

 W dniu 23 listopada 2017 uczniowie klas trzecich Publicznego Gimnazjum w Rakszawie wspólnie z uczniami klasy III Technikum żywienia i usług gastronomicznych brali udział w zajęciach praktycznych realizowanych w pracowni gastronomicznej ZSTG w Rakszawie. Zadaniem uczniów było przygotowanie ciasta drożdżowego, uformowanie i upieczenie rogalików z marmoladą. Praca przebiegała w miłej atmosferze. Uczniowie naszej szkoły chętnie dzielili się swoją wiedza i umiejętnościami z młodszymi koleżankami i kolegami. Cele zajęć zostały zrealizowane; rogaliki były smaczne, a wspólne wypieki ułatwiały komunikację i sprzyjały budowaniu dobrych relacji pomiędzy wszystkimi uczestnikami spotkania.

 Nad prawidłowym przebiegiem zajęć czuwał nauczyciel nauki zawodu - Wanda Płudowska.

 Serdecznie dziękujemy Gimnazjalistom i ich Opiekunom za udział we wspólnych zajęciach kulinarnych.


© 2015 ZSTG
Logowanie